2014-15 Öğretim yılında 16 milyon 400 bin öğrenci ders başı yaptı

VALI-MUTLU-OKUL
İlkokullarda 2014-2015 eğitim öğretim yılı başladı ve 16 milyondan fazla öğrenci ders başı yaptı.

Bu arada Bakırköy Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu’nda düzenlenen törede öğrenci ve velilerin yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’da hazır bulundu.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve daha sonra Hamdullah Suphi Tanrıöver ilkokulu öğrencileri protokole halk oyunları gösterisi sundu.

Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bugün 2 milyon 681 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirterek “Hepimizin kulaklarında güzel bir okul şarkısı var” dedi ve “Şimdi okullu olduk, sınıfları doldurduk, sevinçliyiz hepimiz, yaşasın okulumuz” dizelerini okudu. Törene konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da başarılı bir yıl dileklerini iletti

Daha sonra Vali Mutlu ve  İstanbul Belediye Başkanı Topbaş bu yıl ilk kez okul sıralarına oturan birinci sınıfların dersine girerek çocuklarla aynı sıraları paylaştılar. Mutlu çocuklara okuma ve boyama kitabı dağıttı ve, “Bizim zamanımızda bu kadar renkli kitaplar yoktu. Şimdiki çocuklar çok şanslı” diye konuştu. Mutlu ve Topbaş okul sıralarına oturarak okulun ilk günde çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.

KAYNAK: MEDYA

Like it? Share it!

Leave A Response