2014-2015 sezonu Süper Lig kuraları çekildi

by admin | Salı, Tem 15, 2014 | 1108 views

futbol
Futbolda 2014-2015 sezonu dev bir maçla başlayacak: Galatasaray yeni teknik direktörü PRANDELLİ ile ilk ciddi maçına çıkacak. Rakip, deplasmanda Şenol Güneş yönetimindeki Bursaspor. Futbolseverleri gerçekten de heyecanlı bir karşılaşma bekliyor.

Yeni sezon için fikstür çekimi Lig TV’nin Ayazağa’daki sütüdyolarında gerçekleştirildi ve 18 takımın mücadele edeceği spor toto süper ligin  29-30-31 Ağustos tarihlerinde oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacağı belli oldu. Bu sezonki planlamaya göre ligin ilk devresi, 17. hafta müsabakalarının oynanması beklenmeden, 2-3-4 Ocak 2015 tarihlerinde yapılacak 16. hafta maçlarının ardından tamamlanacak.

İlk yarının son haftası olan 17. hafta karşılaşmaları, 23-24-25 Ocak 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve sezonun ikinci yarısı bu haftadan itibaren start alacak. Toplam 34 haftalık maraton, 31 Mayıs 2015’te tamamlanacak.

Bu arada yeni sezonda ilk derbi 2. hafta Avni Aker Stadı’nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Galatasaray – Fenerbahçe maçı ise 6. haftada Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanacak. Program şöyle;

1. HAFTA PROGRAMI

Balıkesirspor – Akhisar Belediyespor
Kayseri Erciyesspor – Trabzonspor
Fenerbahçe – Kardemir Karabükspor
Bursaspor – Galatasaray
Sivasspor – Gaziantepspor
Çaykur Rizespor – Gençlerbirliği
Mersin İY – Beşiktaş
Eskişehirspor – Torku Konyaspor
İstanbul Başakşehir – Kasımpaşa

DERBİ KARŞILAŞMALARI

2. hafta Trabzonspor – Fenerbahçe
6. hafta Galatasaray – Fenerbahçe
8. hafta Beşiktaş – Fenerbahçe
10. hafta Galatasaray – Trabzonspor
12. hafta Beşiktaş – Trabzonspor
16. hafta Beşiktaş – Galatasaray

Ümit edilir ki bu sezon çetin rekabete ama ondan da önemlisi fair-play ve centilmence karşılaşmalara sahne olsun. Bu arada seyirci de aklını başına toplayıp bunun yanlızca bir rekabet olduğunun ve dostluğunu herşeye rağmen ve her durumda en ön planda kalması gerektiğinin farkına varsın.

KAYNAK: MEDYA

Like it? Share it!

Leave A Response