2014 yılında tarım ve gıdanın yıldızı parlayacak mı?

by admin | Perşembe, Mar 27, 2014 | 1166 views

TARIM GIDATürkiye ekonomisi büyük sıkıntının içinden geçerken, tarım ve gıdanın yıldızının parlayabileceği konuşulmakta. Nitekim, uluslararası denetim şirketlerinin raporlarına göre gelecek dönemde özellikle gıda ve tarım, altyapı ve lojistik sektörlerinde hareketlilik beklendiği görülüyor.

Kısa süre öncesine kadar dünyanın en önEmli gelişen ekonomilerinden biri olan Türkiye içinde olduğu sıkıntıya rağmen yine de oldukça önemli ekonomik hareketlerin yaşandığı yer olmaya devam ediyor. Bu arada şirket satın alma ve birleşmeler konusunda da hareketli günler yaşanıyor. Ardı ardına satın alma ve ortaklık haberleri gelirken uluslarası danışmanlık şirketlerine göre bu yıl Türkiye’de şirket satın alma ve birleşme cephesinde özellikle gıda ve tarım, altyapı ve lojistik sektörlerinin oldukça hareketli günlere gebe olduğu tahmin ediliyor.

Bu konuda en büyük potansiyele sahip şirketlerin başında Migros ve Digitürk’ün ismi geçmekte.Uzmanlara göre yabancı yatırımcılar mevcut kur seviyeleri nedeniyle Türkiye’den çıkamadı ve bu arada bir yandan da Türk şirketleri Avrupa’da şirket satın alma fırsatlarını değerlendirmek için görüşmeler sürdürüyorlar.

Konuyla ilgili diğer şirketler arasında şunlar da  sayılabilir: En büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık amacıyla görüşmelere başlayan Bank Asya. Türkiye’deki elementer şirketini EMF Capital Partners Ltd.’ye (EMF) sattığını açıklayan İngiliz sigorta şirketi Aviva.

ve ABD merkezli yatırım fonu PineBridge fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetleri sunan Romatem, Nuh’un Ankara Makarnası ve Japon gıda devi Nisshin Foods ve Marubeni Corporation, Turcas ve STAR Rafineri, Anadolu Endüstri AŞ, Tesco Plc’nin Türkiye’deki operasyonu Kipa ve Migros’un birleşmesi gibi hareketler hep beklentiler dahilinde bulunuyor.

Diğer taraftan Türk şirketlerinin de Avrupa’da şirket peşinde koştuğu rapor ediliyor.

27.03.2014
KAYNAK: MEDYA

Like it? Share it!

Leave A Response