Bankalar yaşamını yitirenlerin borçlarını siliyor mu?

by admin | Cumartesi, May 17, 2014 | 1180 views

SOMA-BANKA-KREDI
Maden faciasının ardından büyük bir üzüntü yaşadı Türkiye.. Tabii ki olayda yakınlarını kaybedenlerin üzüntülerinin yanında lafı bile olmaz, o ayrı konu..

Herkes bir sürü açıklamalar yaparken, öyle bir haber duyduk ki, en azından bu yapılabilirmiş ölen madencilerimizin aileleri için bravo bu insiyatifi başlatan dedik hep beraber.. Evet, bankalar ölenlerin borçlarını sileceklerini açıklamışlardı… Bu büyük jeste alkış tutmaya hazırlanırken, bu sefer de buna gölge düşüren bir haber geldi. İddia şuyduİ “Soma faciasından sonra bankaların ‘borç siliyoruz’ haberi gerçeği yansıtmıyor..

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, Bankaların ‘Soma’da maden ocağında yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin banka borçlarını siliyoruz’ açıklaması hakkında uyarıda bulunarak bunun bir şirinlik gibi gösterilmeye çalışıldığını belirtti ve bankaların borcu hayat sigortası fonundan tahsil ettiğini kaydetti.

Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşanan maden ocağı faciasında yaşamını yitiren işçilerin banka borçları ile ilgili Tüketiciler Birliği Derneği, uyarıda bulundu. Derneğin Şube Başkanı Neşet Gündüz, kamuoyunda şehit madencilerin borçlarını bankaların sileceği söylemlerinin takdirle karşılandığını, ancak mevzuatta borç silinmediğini, borcun zaten ölüm halinde hayat sigortasından karşılandığını söyledi.

Şube Başkanı Gündüz, “Banka zaten tüketici istese de istemese de hayat sigortası yapıyor. Vefat olayı olduğu için zaten banka alacağını bu sigortadan karşılıyor. Bankaların ‘Borçları sildik’ açıklaması ancak şirinlik ve reklam olur. O parayı zaten kesinti yaptığı hayat sigortası fonundan alıyor” dedi.

Gündüz, bankaların, alacağı kredi borcunu tahsil ettikten sonra varsa artan ölüm tazminatının fazlasını aileye ödemekle yükümlü olduğunun da altını çizdi.

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren ve kredi borcu olan işçi yakınlarını, “Kredi borcu yakınına rücu da etmemeli. Hem ölüm tazminatı ödemeleri veya borçlarla ilgili yaşanan sorunda mutlaka tüketici derneklerine ya da mahkemelerine başvurulmalı” açıklamasını yaptı.

17.05.2014
KAYNAK: MEDYA

Like it? Share it!

Leave A Response