Kemal Kılıçdaroğlu CNNTÜRK’te önemli açıklamalar yaptı

KK-CNNTURKCHP Genel Başkanı KK CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programına katılarak birçok konuda önemli görüşlerini ve son durumu açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ın aday yapılmayacağı iddialarını yalanlarken, Vatan Partisi ile ittifak konusuna da açıklık getirdi. KK bu arada son günlerde iyice zirve yapan medyaya yönelik baskılara da sert çıktı.

CHP Genel Başkanı, Dağlıca ve Iğdır’daki terör saldırıları sonrası Türk-Kürt çatışmasının zemininin yaratılmaya çalışıldığını belirterek “Dolduruluşa gelmemeliyiz kesinlikle. Bu konuda çok duyarlı olmalıyız” çağrısında bulundu.

KK’nun aşağıdaki konularla ilgili açıklamaları da kısaca şöyle;

• Perşembe günü Parti Meclisi’ne toplayıp son şeklini verip, milletvekilleriyle ilgili listeyi hazırlayacağız.
  • Merkez sağdan partimize gelen adayları büyük bir keyifle kabul ediyoruz.
  • Mehmet Ali Bayar’ın ismini ilk kez duydum, yeni bir ismi alma konusunda hareket alanımız dar; çünkü ön seçim yaptık.
  • Ön seçimle gelenlere müdahale yok. Listelerde nihai kararı Parti Meclisi’miz verecek. Kadın adaylar 7 seçim bölgesinde yine birinci sırada olacak.
  • Deniz Baykal’ın aday yapılmayacağı iddiaları doğru değil, o da seçimle geldi. O gazetelerde yazılanları ben de hayretle takip ediyorum; anlamakta zorlanıyorum.
  • Vatan Partisi ile ittifak yapamayacağımızı, listelerde değişiklik yapamayacağımızı Doğu Perinçek’e ilettik. Ama aday başvurusunda eksiklik varsa özel bir değerlendirme yapacağımızı söyledik.
  • Ali Taran’la çalışmayacağız, Gelen öneriler doğrultusunda bu seçimde başka bir kurumla anlaştık..
  • Devlet kontrolündeki kurumlar artık yandaş medyaya veriliyor. Ana akım medya, hükümetin finans baskısı altında. Bir de siyasal baskı var. Bunda da arzu ettikleri süreci yakalayamadılar. Şimdi üçüncü aşamaya geçtik. Üçüncü aşama bir gazeteyi terörist ilan edelim diyorlar. Gazeteleri susturmak istiyorlar. Dava açtılar. Hürriyet herkesin okuduğu bir gazete. Hürriyet üzerindeki baskının nedeni de bu. Gazeteyi havuz medyasının parelelindeki bir yayın organı haline getirmek istiyorlar. Savcının pespaye iddiaları, soruşturma açması; gerçekten felaket… Asla doğru değil.
  • Ben bütün esnafların, sanatçıların, baroların tepki göstermesini beklerdim. Doğan Grubu’na olan soruşturma hukuka güveni sarsıyor. Normalde HSYK’nın harekete geçmesi lazım. O savcının bir gün bile kalmaması lazım
  • Şimdi başka bir süreci başlatıyorlar. Milletvekili eşliğinde gazetelere saldırıyorlar. Sabah, Star gazetelerine yapılan da Hürriyet gazetesine yapılan da yanlıştır. Milletvekili eşliğinde gazeteye gidip cam çerçeve indireceksiniz, savcı da bunu görmeyecek, üstelik onu da AK Parti kongresinde de divan üyesi yapacaksınız.Her alanda susturulmak isteyen baskı alıntına alınmak isteyen bir toplum var. Kapakta bana göre Cumhurbaşkanı’na hakaret yok.
  • Toplum sormalı ne oldu da 7 Haziran’dan sonra çatışmalar yeniden başladı. PKK’yı azdıran 13 yıllık iktidardır. ‘PKK silah depoladı çözüm sürecinde’ diyorlar. PKK ile bunlar ne görüştü? Bunlar durdu da neden 7 Haziran’dan sonra teröre başvurdular. Neden söylemler örtüşüyor?
  • Erdoğan neden koalisyona engel oldu? Başka bir koalisyonun kurulması için neden ana muhalefete imkan vermedi. PKK silah depolarken neden ses çıkarmadınız? Eğer bir kişi kendisinini ve ailesinin çıkarları uğruna devleti yönetmeye kalkarsa toplum bu hale gelir. Ne zaman köşeye sıkışsalar bir kötü bellediler, bizi kandırdılar dediler.
  • Davutoğlu ile biz görüştük. Biz, Bizimle koalisyon kuracaksanız, bu hükümetin yüksek profilli olması lazım, dört yıllık bir hükümet olması lazım, ortakların birbiren güvenmesi lazım, dışarıya ve içeriye yeni hükümet kuruldu algısı vermemiz lazım dedik. Bize üç aylık seçim hükümeti kuralım dediler. Biz bunu kabul etmedik.

Daha fazla ayrıntı için LİNKE GİDİNİZ.

Like it? Share it!

Leave A Response