Derbinin sonucu.. Çakır + Alves + Sneider: 2 – Fenerbahçe:1

FENER-GS-191014
Ligin 6.haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekon Arena’da karşılaştı. Galatasaray’a 3 puanı getiren golleri Hollandalı  futbolcu Wesley Benjamin Sneijder, Fenerbahçe’nin tek golünü ise 90+5’de Hasan Ali Kaldırım’ın pasıyla Alper kaydetti ve sonucu belirledi.

Birinci yarıya etkili başlayan taraf Sarı Kırmızılılar oldu. Rakip takım Fenerbahçe kalesine sağ ve sol kanatlardan geliştirdiği ataklarla tehlike yaratmaya çalıştı fakat başarılı olamadı.

Maçın ilk yarısında genelde ciddi bir Fenerbahçe üstünlüğü vardı. 5 oyunculu orta sahası ile Galatasaray’ın 3 oyunculu orta sahasını bastıran ve dakikalar ilerledikçe maçın kontrolünü ele geçiren sarı lacivertliler, birkaç ciddi pozisyon da üretti. Orta sahayı geçmekte zorlanan Galatasaray’ın kaybettiği toplar kendi ceza sahasına birer tehlike olarak geri döndü. Emenike ile gol şansı yakalayan fakat değerlendiremedi. Emre Belözoğlu sakatlığı nüksedince yerini Selçuk Şahin’e bıraktı.

Maçın 41. Dakikasında Meireless’in ara pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Emenike topu farklı biçimde auta gönderdi. Nijeryalı futbolcu, atış yapmadan önce rakibinden darbe aldığı ve dengesi bozulduğu gerekçesiyle penaltı kararı bekledi.

Rakip takımın baskısını kıran Fenerbahçe orta sahada topa sahip olarak özellikle kanatlardan Alper ve Kuyt ile ilerledi. İlk yarıda rakip takıma pozisyon vermeyen Sarı Lacivertliler hücumda yakaladığı şansları değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci devrenin hemen başında “SAKAR” ve de vicdansız futbolcu Bruno ALVES rakim takım futbolcusunun sırtına karatevari bir tekme ile girince, direk kırmızı kartla kendini dışarıda buldu. Bu dengesiz adam atılınca maçın dengesi de Fenerbahçe aleyhine bozuldu ve Kanarya neredeyse tüm 2. yarıyı 10 kişi ile oynamak zorunda kaldı.

Buna, İsmail Kartal’ın yanlış taktik ve adam değiştirme zaafları da eklenince, Sneijder faurayı kesti ve rakip üzerinde baskısını arttıran Galatasaray muradına 88. ve 90+1. dakikalarda uzak mesafeden üst üste attığı gollerle Wesley Sneijder sayesinde ulaştı. Uzatmanın en son dakikasında Alper Potuk’un golüyle, maç 2-1 Galatasaray’ın üstünlüğüyle kapandı.

KADROLAR ŞU ŞEKİLDEYDİ:

Cimbom maça Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Tarık Çamdal, Melo, Selçuk İnan, Dzemaili, Olcan Adın, Sneijder, Burak Yılmaz 11’iyle başladı. Galatasaray’da diziliş 4-3-3’dü.

Fenerbahçe’de ise Teknik Direktör İsmail Kartal, orta sahayı elinde tutmak istediğini belli eden bir 11 sürdü sahaya: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 34 Selçuk Şahin), Meireles, Alper Potuk, Kuyt, Emenike

TARTIŞILAN POZİSYON PENALTI MIYDI?

Maçın 41. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Meireles’in ara pasıyla ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Emenike’nin yaptığı vuruşta meşin yuvarlak farklı biçimde auta çıktı. Bu pozisyonda topa vurmadan önce Galatasaray’ın savunmacısı Chedjou’nun arkadan darbesiyle dengesinin bozulduğunu düşünen Nijeryalı futbolcu, Cüneyt Çakır’dan penaltı kararı bekledi.

Eski hakem Erman Toroğlu, dev derbinin 41. dakikasında Galatasaray ceza sahası içinde yerde kalan Fenerbahçeli Emenike’nin pozisyonu için “Penaltı ve kırmızı kart” dedi. TRT Spor’da yayınlanan “Futbol Arenası’nda Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tartışmalı pozizyonları da masaya yatırıldı. Programın yorumcuları Erman Toroğlu ve Sergen Yalçın, maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın yönetimiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. İkili özellike maçın 41. dakikasında yaşanan pozisyona dikkat çekti.

Pozisyonu yorumlayan eski hakem Erman Toroğlu, çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Toroğlu, şunları söyledi:
“Çok net, hareket kırmızı kartı ve penaltı. İki futbolcu yanyana değil. Emenike rakibinden kurtulmuş gidiyor. Chedjou’nun topa müdahale şansı yok. Bu nedenle adamı düşürüyor. Bu penaltı. Bana silah dayasalarda bile ben böyle derim. Pozisyon kaçıncı dakikada? Penaltı verilseydi ne olurdu? Bakın maç nereden nereye geldi. Cüneyt görmediyse yardımcının, çizgi hakeminin görmesi lazımdı. Cüneyt Çakır maalesef maça damgasını vurdu.” Eski futbolcu Sergen Yalçın da pozisyon için “net penaltı” dedi ve hakem Cüneyt Çakır’ın maçın kaderiyle oynadığını ifade etti.

KAYNAK: MEDYA / Editör

Like it? Share it!

Leave A Response