Dolar TL karşısında yine yükselirken kritik 3,55 seviyesini de aştı

by editor | Çarşamba, Ara 28, 2016 | 794 views

Pekiyi dolar neden yükselmeye devam ediyor? Uzmanlar bu konuda şöyle düşünüyor; “Noel ve yaklaşan yılbaşı tatili sebebiyle küresel piyasalarda sakin seyir devam etmekle beraber, Türk Lirası yurtiçi gelişmelerden dolayı hem Euro hem de Amerikan Doları karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Burada en öenmli faktörlerin “Türkiye ekonomisi hakkında son açıklanan ekonomik göstergeler, önümüzdeki sürece dair enflasyonda artış beklentisi, Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik tartışmalar ve Suriye’deki gelişmeler” olduğu belirtiliyor.

Yine uzmanlara göre USD/TRY için ilk güçlü direnç olan 3,55 seviyesinin aşılması, TL ve TL cinsi varlıklar için görünümün biraz daha negatife dönmesine yol açabilir. 3,50 desteğinin korunması halinde parite yükseliş eğilimini koruyabilir. Ancak, tatil dönemi olması sebebiyle küresel piyasalarda işlem hacmi düşük seyretmeye devam ediyor. Bu şartlar altında sağlıklı fiyatlamadan söz edilemiyor ve Ocak ayının ilk haftasını beklemenin, yön tayini açısından daha doğru olacağını düşünülüyor.

Uzmanarın diğer bir tespitine göre ise yeni yıl öncesi yatırımcıların risk almak istememeleri nedeniyle piyasalarda hacimler oldukça düşmüş bulunuyor. Diğer taraftan yurtiçinde başta anayasa değişiklik çalışmaları ve Suriye olmak üzere siyasi ve jeopolitik gelişmeler dikkatle izleniyor.

KAYNAK: MEDYA

Like it? Share it!