Haşim Kılıç’tan hükümete cevap

by admin | Pazar, Nis 13, 2014 | 1356 views

HASİM KILIÇ
Anayasa Mahkemesi’nin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısını değiştiren ve Adalet Bakanı’na özel yetkiler tanınan kanunu kısmen iptal etmesi üzerine hükümet kanadından çok sert eleştiriler almış ve gözler Başkan Kılıç’a çevrilmişti.

AYM Başkanından beklenen açıklama geldi. Kılıç şöyle dedi:

“Biz işimizi yapıyoruz. Anayasa’nın verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yerine getiriyoruz. Gerekçelerin yazımı tamamlandığında kararlar daha iyi anlaşılacaktır.”

AYM Başkanı HSYK ile ilgili kanunun gündemde olmadığı halde görüşülmek üzere öne alındığı eleştirilerini de yanıtlayarak şöyle dedi:

“Bu doğru değil. Heyetin gündemi bir hafta önceden hazırlanır ve üyelere gönderilir. Üyeler gündemdeki konular üzerinde çalışmalarını, hazırlıklarını yapar ve sonra heyete girerler. HSYK ile ilgili konunun görüşüleceği de bir hafta önce düzenlenen gündemde yer alıyordu. Heyet üyelerine de gündem gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bilgisindeydi. Önemli olan heyet üyelerinin bilgisi olması”.

Konunun gündemde olmadığı iddiaları ile ilgili olarak Kılıç şu ifadeyi kullandığı öğrenildi:

“Bu tartışma sanıyorum Anayasa Mahkemesi sitesinde olmayışından kaynaklandı. Kamuoyunun çok ilgisini çeken bazı konuları siteye koymuyoruz. Heyet üyelerinin rahat çalışmalarını sağlamak amacıyla her konuyu siteden duyurmuyoruz. Yoksa gündemde yer almayan bir konunun görüşülmesi söz konusu değil.”

13.04.2014
KAYNAK: MEDYA

Like it? Share it!

Leave A Response