İhaleler avucunuzun içerisinden kaçmasın

IHALE-2
Kamu ihalelerine katılan firmalar kanun ve mevzuat hakkında ki bilgi eksiklikleri nedeniyle ya da idarelerin almış oldukları hatalı kararlar nedeniyle ihale dışında kalmakta ve kayıplar yaşamaktadırlar. Bu nedenle Kamu İhaleleri Kurumu tarafından düzenlenen ihaleler ile ilgili olarak kanun ve mevzuatlar hakkında geniş kapsamlı bir çalışma gerekmektedir. Yapılacak olan bu çalışma sonucunda elde edilen veriler ve bilgiler doğrultusunda hazırlanacak olan ihale dosyası ile gerçekleştirilen katılımlar, ihale süreci içerisinde yaşanabilecek tüm olumsuzlukları ortadan kaldırabilecektir.

Kamu İhale Kurumunun verilerine göre, gerek idareler gerekse istekliler tarafından yapılan hatalar nedeniyle son 5 yılda Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilmiş olan 13.000 adet ihale bulunmaktadır. İhaleleri hazırlayan idarelerin veya ihaleye katılacak olan firmaların, ihale öncesi ve ihale sonrası için ihale dosyası üzerinde iyi bir çalışma yaparak, geçmiş yıllarda yapılmış olan ihaleler incelenerek ve diğer idarelerin vermiş oldukları kararları detaylı bir şekilde inceleyerek, ihale sürecini doğru bir şekilde planlamalı ve katılımlarını gerçekleştirmelidirler.

Bu konuda geniş kapsamlı olarak bilgi ve destek alabileceğiniz bir adres arayanlar için, KİK uyuşmazlık kararları konusunda geniş kapsamlı içeriğe sahip, ayrıca profesyonel olarak hizmet veren KİK Uyuşmazlık Kararları adında bir site de yayın yapmaktadır.

Kamu İhale Kurulu tarafından alınmış olan KİK Kararları, yargı kararları, kamu ihale mevzuatı gibi bilgilerin sürekli güncellendiği, haftalık olarak güncel KİK kararların eklendiği  KİK Uyuşmazlık Kararları web sitesinde, konularına göre tasnif edilmiş KİK kararları ile ilgili detaylı aramalar yaparak aranılan emsal kararın çabucak bulunabileceği ve ihale mevzuatıyla ilgili doğru bilgiler edinilebileceği belirtilmektedir.

İhale sürecini daha iyi anlayabilmek için, uygulamalı ihale mevzuat modülü bulunan www.kikuyusmazlikkararlari.com, adresli sitenin bu konuda en ince ayrıntısına kadar bilgilendirme yaparak hata yapma olasılığınızı ortadan kaldırdığı belirtilmektedir. Hatalar düzeltilebilir sloganıyla, idareler tarafından alınmış hatalı ihale kararlarına, nasıl itiraz edileceği ve hatalı ihale kararlarına itiraz ederek nasıl düzelttirileceği hakkında bilgilendirme de diğer bir özelliği sitenin. Ayrıca İdare Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Danıştay, Sayıştay ve Yüksek Fen Kurulunda karara bağlanan 4734 Sayılı Kanuna tabi ihalelerle ilgili kararlar da yine konu başlıklarına göre tasnif edilerek yayınlanmakta.

Bu bilgilere rahatlıkla ulaşabilmek ve hizmet alabilmek için abonelik hizmeti veren KİK Uyuşmazlık Kararları web sitesi, yapmış olduğu kampanya ile 1 yıllık abonelik alan üyelerine 4 aylık aboneliği hediye etmekte. Sitenin kullanıcıları arasında birçok büyük firma, Belediyeler, Üniversiteler, İl Özel İdareleri bulunduğu ve  ayrıca sitenin danışmanlığını yaptığı firmalar için Kamu İhale Kuruluna yaptığı itirazen şikayet başvuruları ile bir çok ihalenin kazanılmasını sağladığı belirtilmektedir.

Kamu ihaleleri ile ilgili konularda profesyonel ve uygun fiyatlarla destek almak isteyen, bununla birlikte kaliteli hizmet arayanlar web sitesini ziyaret ederek ya da telefonla arayarak kaliteli, profesyonel ve kurumsal hizmet / destek alabildiği ifade edilmektedir. Samsun Bilişim tarafından sağlanan bu hizmetten yararlanların kamu ihale mevzuatına hakim olarak, haksız yere ihalelerden elenme riskini ortadan kaldıracakları ifade edilmektedir.

ADVERTORIAL

ÖNEMLİ NOT: Bu bir tanıtım amaçlı yazı olup, sitemiz içerikle ilgili olarak 3. şahıslara karşı katiyetle sorumluluk kabul etmez.

Like it? Share it!

Leave A Response