UEFA Türkiye Futbol Federasyonu’ndan savunma istedi

by admin | Cuma, May 30, 2014 | 1278 views

UEFA-TFF
Önce “UEFA’NIN, Fenerbahçe Spor Kulübü için, Trabzonspor’un başvurusu üzerine (şikeden dolayı) yeni bir soruşturma dosyası açtığı haberi yayıldı”. Daha sonra bu soruşturmanın esasında Fenerbahçe’ye değil Türkiye Futbol Federasyonu’na yönelik olduğu ortaya çıktı.

Hatırlanacağı üzere Trabzonspor UEFA’ya başvuruda bulunmuş ve bu başvuru kamuoyuna doğrudan “Trabzonspor, Fenerbahçe’yi UEFA’ya şikayet etti” diye yansımıştı.
Esasında ise söz konusu şikayet doğrudan Fenerbahçe için yapılmamıştı. Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nu, UEFA’ya şikayet etmişti ve şunları yazmıştı şikayet metnine:

“Siz şikeden dolayı Fenerbahçe’yi cezalandırdınız. Ama TFF, sizin verdiğiniz cezaya rağmen şampiyonluk kupasını Trabzonspor’a vermiyor ve Fenerbahçe’yi cezalandırmıyor. Gereğini yapın.

Bu başvuru üzerine UEFA, TFF’den savunma istedi.  Ve TFF’nin, Disiplin Kurulu’na verilip verilmemesine 17 Temmuz tarihinde karar vereceğim yazısını gönderildi. Bu yazı hem Trabzonspor’a, Hem de TFF’ye ulaştı.

Dolayısıyla, ortada Fenerbahçe aleyhine değil, TFF adına soruşturulan bir durum söz konusu ve bu soruşturma sonrası alınacak karardan Fenerbahçe’ de etkilenebilir. Tabii eğer karar TFF aleyhine olursa. Ama tersi bir durumda bu dosya bir daha açılmamak üzere kapanması söz konusu olacaktır.

KAYNAK: MEDYA

Like it? Share it!

Leave A Response