İstanbul Belediyesi 2 yeni metrobüs hattını hizmete sokuyor

by admin | Cuma, Eyl 5, 2014 | 1220 views

METROBUS-3
Metrobüs bilindiği üzere İstanbul’un en önemli taşıma araçlarından biri haline geldi kısa sürede. Hatta, belediye Avrupa’dan Anadolu yakasına da geçirerek çok ciddi bir başarı elde etti bizce. Şimdi ise yeni bir atak yapan Topbaş ve ekibinin  2 yeni metrobüs hattını daha hizmete sokacağı öğrenildi.

Verilen bilgiye göre yeni hatlardan birinin 34 AS hattı adı altında Avcılar Kampüs’ten Söğütlüçeşme’ye kadar aktarmasız gideceği ve diğer yeni hat olan 34 BZ nin ise aktarmasız olarak Beylikdüzü ile Zincirlikuyu arasında hizmet vereceğı ve 37 istasyonu olacağı anlaşılıyor.

Diğer taraftan İETT yazılı açıklama yaparak “yolcu yoğunluğunu ve duraklarda bekleme süresini azaltmaya yönelik düzenleme ile yolcuların aktarmasız olarak seyahat edebileceğini” bildirdi. Yeni uygulamanın TÜBİTAK tarafından önerilen bir ulaşım modelinin ilk etabı olduğu ve yolcuların değerlendirmeleri de göz önüne alınarak devam edebileceği ve s istemin herhangi bir beklenmeyen gecikme dışında 8 Eylül Pazartesi 2014 de devreye gireceği de öğrenildi.

KAYNAK: MEDYA

Like it? Share it!

Leave A Response