ABD’de Sarraf’ ile ilgili gelişme.. Türkiye’ de mi potaya giriyor?

BHARARA-SARRAFSon günlerin en önemli gündem maddelerinden biri olan ve bazılarının (sanırız) korku veya endişeden ürpermesine neden olan BHARARA ve SARRAF olayında yine ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Şimdi mesele şu; Bu konu daha doğrusu bu dava Türkiye’yi yani daha önce bu kişinin Türkiye’de yaşadığı ve karıştığı olayları da kısmen de olsa içine alacak mı? Zira cevap olumlu olursa bu konuda çok kişinin sıkıntı duyma olasılığı ortaya çıkabilir gibi bir kuvvetli olasılık da söz konusu oluyor o zaman.

Tabii bunların başında SARRAF’ın Türkiye’de “YEMLEDİĞİ” bazı en yüksek düzey bürokratlar bulunuyor malum.. Hatta saatler filan bile söz konusu olabilir bir bakarsınız..  Üstelik iş bu kadarla kalsa yine iyi oradan da bir bakmışsınız ki devletin en üst kademesine sıçrayıvermiş. İşte o zaman ayıkla pirincin taşını.

Zira o takdirde ülkemiz tüm dünyanın gündemine “kara para aklamaktan tutun da, çeşitli kaçakçılıklar ve ambargo delme ve hatta hatta terör örgütleriyle ticari ilişkiler” gibi çeşitli gerçekten de yüz kızartıcı suçlarla oturabilir. Yani en azından böyle bir olasılık bile söz konusu. Bu durumda da tabii bu suçlamalar devletin hangi en üst kademesine kadar uzanabilir, onu da sanırız bu satırları okuyanlar tahmin edecektir.

Evet ilk etapta SARRAF tutuklandığında kısa süreli bir panik durumu yalanmıştı ülkemizde bazı çevrelerde malum. Ama sonradan bu tansiyon biraz gevşedi ve rahatlama oldu “Sarraf ABD ile ilgili suçları nedeniyle yargılanacak. Bu durum Türkiye’yi ilgilendirmeyecek” diye. Ama şimdi görüyoruz ki durum bu çevreler için kötüye gidebilir her an aşağıda açıklanan yeni haberin ışığında.

Haber özetle şöyle: Savcı BHARARA iddianameyi yeniledi… Sarraf soruşturması Türkiye’ye yürüyor

“New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara, Rıza Sarraf hakkında hazırladığı iddianameyi yeniledi. Türkiye, yeni iddianamede ABD çıkarlarına karşı komplo kurmak için işbirliği, İran’a uygulanan ambargoyu delmek, banka sahteciliği ve kara para aklama suçlarının işlendiği ülkeler arasında gösterildi. ABD’nin saygın kamu yayın kuruluşu “Amerika’nın Sesi” Miami’de 19 Mart’ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Rıza Sarraf için New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara tarafından hazırlanan iddianamenin yenilenmiş haline ulaştı. Can Kamiloğlu imzalı habere göre 30 Mart’ta yenilenen iddianamede Türkiye ilk kez suçun işlendiği ülkeler arasında sayıldı…”

Buyurun şimdi “ayıklayınız pirincin taşını” muhteremler…

Haberin ayrıntısı için TIKLAYIN

Like it? Share it!

Leave A Response