2014-2015 “Ayakkabı Modası” neler getiriyor?

AYAKKABI-INCE-TOPUK-1

RESİM A

Kış yine geldi ve kadınlar (bilhassa da hali vakti yerinde olan ve statüsü gerektirenler doğal olarak)bu kış ne giyeceğiz derdine düşmeye başladılar yavaş yavaş.. Kolay değil tabii.. O kadar çok alternatif var ki bunların içinden hem tipine, hem de zevkine uygun olanını seçmek bayağı bir gayret istiyor doğrusu.. Tabii “PARA” durumlarını da unutmayalım en önemli faktör olarak..

AYAKKABI-INCE-TOPUK-2İşte 2014-2015 moda trendinden bahsederken en önemli parçalardan birinin ayakkabılarımız olduğunu görüyoruz yine .. Hani derler ya “düşman ayağa bakar” diye, aman ayakkabılarımız formda olsun..

bot
İşte bu sezon için en gözde  ayakkabı tarz ve modellerine şöyle bir baktığımızda topukların oldukça önem kazandığı çok belli oluyor;

Örneğin, enfes zarif topuklu ayakkabılar olduğu gibi (resim A), tıknaz/bodur topuklu ayakkabı modellerinin (resim B) de kullanılacağını anlıyoruz.

Soldaki ve sağdaki resimlerde görüldüğü üzere sivri topuklu ayakkabı  bu sezon da “seksi” görünmek isteyen kadınların vazgeçilmezlerinden olacak – tabii bunlarla rahat edemeyenler için de bir o kadar sıkıntı demek bu..

AYAKKABI-BODUR-TOPUK

RESİM B

 

Altuzarra, Diane Von Furstenberg, Donna Karan ve Miu Miu gibi önemli tasarımcılar gerçekten de insanı şaşırtacak kadar çok alternatif sunuyorlar.

Bu arada,  Dolce & Gabbana markasının bodur/tıknaz topuklu ayakkabıları da  (RESİM B) oldukça ilginç ve rahat görünüyor. Oldukça değişik desenli ve gölge faktörünü kullanıyorlar…

Botlar ise soğuk kış günlerinde ayaklarınızın ısıtıcısı olacak. Görüntü olarak bile, içinizi ısıtmaya yetiyor.

AYAKKABI-ANA-RESIMYa düz pabuçlara ne dersiniz? Rahatı sevenle de unutulmamış bu kış yine. Örneğin Dolce & Gabbana orta-yaş esintili modelleriyle bayağı ilgi çekecek gibi görünüyor 2014-2015 sezonunda.

Üzerlerindeki incik boncuk süslemeleri de çok hoş ve neşeli bir hava veriyor ayakkabılara. Bu kategoride Chanel firması da orijinal modeller sunuyor, spor ve komfor konseptlerine mümkün olduğunca ağırlık vererek.

AYAKKABI-BILEKTEN-KEMERDiğer taraftan tokalı bilekten kemerli ayakkabılar da şıklıklarıyla göz kamaştıracak. Valentino, Saint Laurent, kadınımsı havasıyla Chloé, Lanvin, Roland Mouret, Dior, Betsy Johnson gibi markalar da bu tarzda çok güzel tasarımlar sunuyor. Bu tarzda süet malzemenin kullanıldığını da görüyoruz bazı modellerde.. Bizce en zarif tasarımlardan bazıları bu tarzda düşünülmiş sanki…

Tabii bir de daha zorlu havalar için kullanabileceğimiz bot ve çizme tarzı modeller de kullanılacak 2014-15 sezonunda. Bunlardan da başka bir yazımızda bahsedelim…

Bol keyifli – sinema ve tiyatrolu – bir kış dileriz herkese..

Editör

Like it? Share it!

Leave A Response